Контракаса

Latente

Контракасата Latente е шпакловащо приспособление, което ограничава строителния отвор и позволява монтажа на облицоващите каси Latente, които са с нетипична дебелина 15 mm

За продукта

Ние сме производители на т.нар. контракаси. Това е каса, която позволява вмъкването на дървени облицовки до нивото на зида. Дървената облицовка доставя производителят на врати. Проходът около вратата е ограничен от каса, която е в една плоскост със зида. Контракасата е произведена от OSB плочи с дебелина 22 mm и суров алуминиев профил. Касата Latente служи за отваряне на вратата от предната страна по посока на дърпане към и от лицевата стран.

Контракасата е предназначена за безфалцови врати с обща дебелина 40 mm. По правила към контракасата Latente се използва 50 mm облицовка с 12 mm фалц и 2,5 mm жлеб. Тази каса може да бъде използвана както при гипсокартонени, така и при зидани стени и я произвеждаме до макс. височина 2 700 mm. В ширина се произвежда за различни проходи според изискванията на клиента. За еднокрилни и двукрилни врати Контракасата се доставя на клиента разглобена и е необходимо да се сглоби преди монтажа. Гаранцията за Контракасата Latente е 5 години.

Техническа информация

Стандартна проходна ширинаспоред стандартните размери за крила на врати от дружествата Sapeli и други
Стандартна проходна височинаспоред стандартните размери за крила на врати от дружествата Sapeli и други
Проходна височина по поръчка1 975 - 2 700 mm
Минимална дебелина на готовата стена100 mm

Инструкции, удостоверения

Материали

  • суров алуминиев профил, OSB плоча с дебелина 22 mm

Каква врата да се използва за касата

  • само дървена от фирма Sapeli и други производители