Механизми за таван

Premium

Мечтаете да имате плъзгаща врата от пода чак до тавана? Механизмът Premium ще направи това възможно. Тази движеща алуминиева система с две успоредни релси е предназначен преди всичко за реализация в тавана.

За продукта

Premium е дизайнерска едно- или двурелсова алуминиева плъзгаща система, която е подходяща за всички първокласни врати от нашето производство Sting, Idea, Idealine, Ideanet и Master, или дървени врати. Маже да се комбинират и с неподвижни крила. Плъзгащите врати в конструктивната си рамка в горната част трябва да иман фрезовани конзоли за залавяне, които служат за окачване на вратата към количката на механизма. Плъзгащите врати се водят по пода с помощта на водещия палец. Съставна част на всяко плъзгащо крило от фирма JAP FUTURE е тихото прибиране.

Системата Premium се състои от носещ профил и алуминиева релса с товароносимост до 160 kg. Максималната дължина на механизма Premium е 6 m. Височината на механизма е 47 милиметра, като за този размер е необходимо да се остави над гипсокартона достатъчно място за разполагането му. Механизмът Premium маже повърхностно да се обработи по RAL K7, CREATIVE METALLIC или NCS. Основният вариант е изпълнение в елоксиран алуминий.

Позволява много комбинации за възможното разполагане на крилата на вратата в механизма Premium, конкретни варианти ще намерите в каталога, за преглед показваме двата най.често поръчвани варианти: 

 • фиксирана преграда и подвижно крило
 • две подвижни крила
 • странична фиксирана преграда и две подвижни крила
 • централна фиксирана преграда и две подвижни крила
 • две странични фиксирани прегради, а между тях две подвижни крила

Отделните крила на вратата в затворено състояние взаимно се прикриват. Цялата система заловена за тавана с помощта на якостен алуминиев профил, който трябва да се закрепи в носещата конструкция (греда в зида, KVH призма – греда). Предлаганите начини за залавяне са няколко, но най-честият начин е с помощта на резбови пръчки. Върху носещия профил след това се вмъква същинската носеща алуминиева лайсна за врати и фиксирани прегради, в който се разполагат плъзгащите колички и омекотители.

Възможности за фиксирана преграда:

 • фиксираното крило е част от плъзгащата система, фиксирането му се постига със застопоряване на колички на релсата и в случай на необходимост е възможно количките да се освободят.
 • фиксираното крило може твърдо да се закрепи между пода и тавана (до височината на отвора) с помощта на „П“ профил. В този случай говорим за твърдо фиксиране без възможност за движение.
 • фиксираните прегради (доколкото са съставна част на механизма) и подвижните крила горе са захванати с помощта на количките в релсата и конзолите, фрезовани в горната част на дървеното крило. В долната част на подвижното крила и фиксираната преграда (доколкото е съставна част на механизма) и използван водещ палец така, че фиксираната част да бъде на същата височина, както и механизма

проектираме и реализираме механизъм Prémium за клиентите по техните индивидуални нужди.

Техническа информация

Максимална маса на едно крило от вратата120 kg
Монтажкъм тавана

Материали

 • оформлението на повърхността на механизма обикновено е в елоксирано изпълнение
 • по желание на клиента боядисваме по скали RAL K7 (с изключение на метализираните и флуоресцентните отсенки), NCS, CREATIVE METALLIC

Обков

 • част от механизма са отместващи се колички и според броя на крилата – тихо прибиране 

Подобни продукти